Den sociala eToro plattformen är till för personer som vill handla med valuta och bygga sociala relationer med andra handlare. Det är en global plattform där folk från hela världen handlar. Nya kunder har möjlighet att få en prova på bonus för att komma igång.

Varför är eToro-plattformen unik?

 • Du kan prata med andra toppinvesterare och se deras affärer för att lära dig nya strategier.
 • Du kan söka efter lönsamma investerare.
 • Det går att handla med valuta, aktier, guld, silver och bitcoin.
 • Du kan låta plattformen kopiera andras strategier för framtida affärer.

Hur kopierar man andras strategier?

När du väl har registrerat ett konto hos eToro så klickar du bara på ”People” fliken som du hittar högst upp på vänster sida. Där kan du sedan leta efter olika investerare som också sysslar med valutahandel eller guld, silver, olja, aktier eller bitcoin.

Det enklaste är att klicka på ”Person Discovery Tool”. Där kan du enkelt söka efter dina egna kriterier för att hitta personer som har liknande strategier. Ett bra förslag här kan vara att välja ”Consistent investors with low weekly drawdown and high weekly profit”. Då kommer du att hitta investerar som har haft en bra långsiktig framgång och väldigt få motgångar. Här kan man undersöka varför just denna typ av investerar har blivit så framgångsrika och sedan kopiera deras metoder.

Alla som sysslar med valutahandel hos eToro har lite kort information om sig själv som är synligt för andra. Det finns en kort beskrivning på deras handelssystem och vilka risker som de har tagit. Här kan du enkelt avgöra om en person handlar aggressivt eller försiktigt. Alla har sin egen stil och det gäller att hitta något som passar ens egen risknivå.

Det finns en hel del investerare med 100 % (eller mer) ökning de senaste 12 månaderna. När du väl hittat en handlare som du vill följa så kopierar du helt enkelt strategierna och lägger sedan till mängden pengar som du är villig att riskera. Därefter så sköter system allt åt dig helt automatiskt. Så fort den andra handlaren gör en affär så kommer även ditt system att göra samma sak. Du har även möjligheten att först följa en viss handlare utan att kopiera allt som görs. På så sätt kan man först känna lite på det och se om deras system är hållbart.

Fakta om eToro-plattformen

 • Unik plattform som låter dig kopiera andra handlare.
 • Inbyggd live-chatt där du kan få kontant med andra handlare och utbyta idéer.
 • Mängder av gratismaterial och ekonominyheter.
 • Träning för hur man kommer igång och hur man blir bättre.
 • Teknisk support via live chatt och e-post dygnet runt alla arbetsdagar.
 • Minsta insättning ligger på 50 dollar.
 • Gratis demo-konto under en begränsad tid.
 • Spridning på endast 3 punkter när du handlar med EUR/USD.
 • Maximal lönsamhet på 1:400.
 • Minsta delstorlek på 10 000.
 • Licensierad valutamäklare från EU.

Insättning och uttag

Om du vill sätta in pengar på ditt konto hos eToro så är det enklast att göra det med hjälp av en vanlig banköverföring, kreditkort eller PayPal. Vi har tagit ut pengar från eToro till svenska banker och det brukar ta runt 4 dagar att få pengarna. Om du väljer kreditkort eller PayPal så går det betydligt snabbare och du kan se dina pengar på bara några minuter.

Slutord

Etoro är en valutamäklare som varit med ganska länge nu. Tack vare det unika användargränssnittet och den stora databasen med investerar så har man skapat något helt unikt här. En annan rolig funktion är att om du själv blir en ”guru” som andra kopierar så får du betalt för det. eToro betalar en viss summa pengar för varje handlare som kopierar dig. Det finns en hel del framgångsrika svenska traders som kopieras av handlare runt om i världen.

Plattformen hos eToro finns på engelska och 10 andra språk. Tyvärr så finns det ännu ingen svensk version än. Du kan enkelt lära dig hur plattformen fungerar genom att utnyttja demokontot där du inte riskerar några egna pengar.

Vi vill även passa på att nämna riskerna som finns med valutahandel. Det kan gå snabbt att förlora alla pengar så var försiktig. Det finns inga garantier för att framgångsrik handlare kommer att fortsätta vara framgångsrik så även om du kopierar någon så gäller det att hålla koll framöver.

eToro